První dojem máte šanci udělat jen jednou

Pracovní pohovor není často jediným krokem na cestě k vysněné práci, je však zásadní. Zkušenosti konzultantů v ETON Business Consulting ukazují, že mnoho uchazečů stále nepřichází na pohovor dostatečně připraveno. A kdo je připravený, není překvapený. U přijímacího pohovoru toto přísloví platí dvojnásob. Proto jsme v ETON Business Consulting pro Vás shrnuli několik tipů, aby se Vám vše povedlo a získali jste svoji vysněnou práci.

Testování kandidátů jako součást náborového procesu

Už dávno neplatí, že celý náborový proces je jen o osobním pohovoru. Firmy často využívají telefonický předvýběr, skupinová Assessment Centra a také testování kandidátů, a to jak testování psychodiagnostické, tak testování numerického a logického uvažovaní.

Rychlejší vyhrává

Tento článek Vám zprostředkuje pohled na aktuální situaci na trhu práce. Co dělat, když klasická inzerce nefunguje a firmám se nedostává vhodných kolegů? Jak může outsourcing HR služeb pomoci firmám uspořit náklady? A proč je důležité nenechat si ty nejlepší kandidáty „utéct“?

Kdo není na Linked-in jako by nebyl

V tomto článku Vám přinášíme praktické postřehy o profesní sociální síti Linked-in.  Linked-in [čteme linktin] je profesní sociální síť zaměřená především na budování profesních kontaktů a diskutování pracovních zájmů. V současné době má svůj profil na Linked-inu čím dál tím více lidí i firem, co jim to přináší?

Telefonické screeningy při výběru pracovníků

Znáte pojem „telefonický screening“? My bychom Vám jej rádi blíže představili, protože tuto metodu sami velice rádi a často využíváme. Stručně řečeno lze říci, že se jedná o krátké, většinou strukturované, telefonické popovídání personalisty s uchazečem o zaměstnání ještě před případným osobním pohovorem. Více se dozvíte v tomto článku.

Kde to všechno začalo? Aneb stínování je dobrá věc.

Martin Čuba se rozhodl podělit o příběh, který byl na začátku jeho obchodní kariéry před již téměř 20 lety. Přečtete si o jeho kariérních začátcích a také si poslechněte audio záznam z jeho rozhovoru se studentem VŠ, kterého Martinův příběh zaujal.

Assessment Centrum jako výběrová metoda

Ačkoliv je Assessment Centrum (AC) poslední dobou poměrně oblíbená metoda pro výběr nových pracovníků, stává se, že tento pojem nikdo příliš nezná a nemá s touto metodou zkušenost. My tuto výběrovou metodu v ETON Business Consulting často a rádi využíváme a proto bychom Vám ji rádi blíže představili.

Spolupráce ETON Business Consulting na projektu UNI CHANCE

Víte, že ETON Business Consulting se podílí také na výběru nejvhodnějších kandidátů na studentské stáže? Vybraní studenti vysokých škol se tak stanou členy firem Penta Investments, KPMG Česká republika, LEO Express a Česká spořitelna. Potřebujete také pomoci vybrat hodné lidi do týmu? Čtěte!

Videorozhovor na téma motivace a odměňování obchodníků

Na odměňování a motivaci obchodníků se názory různí. V utříbení Vaší představy Vám může pomoct Martin Čuba z týmu ETON Business Consulting, který začal obchodovat už jako malý, kdy prodával bonbony polským dětem.

Pět poznámek ke vzdělávání obchodníků

Obchodníci jsou vizitkou společnosti. Nejčastěji komunikují se zákazníky firmy a ovlivňují jejich nákupní rozhodování. Znalosti a dovednosti obchodníků jsou pro výkon společnosti klíčové. V čem je vzdělávání obchodníků specifické?